YACHT HOSPITALITY - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο συνεργάζεται με την International Association of Maritime Institutions (IAMI) - την πλέον σημαντική διεθνή ένωση ιδρυμάτων που σχετίζονται με τη ναυτική εκπαίδευση σε παγκόσμιο επίπεδο - για την προσφορά της έγκριτης σειράς προγραμμάτων εκπαίδευσης προσωπικού σκαφών αναψυχής G.U.E.S.T. Τα προγράμματα έχουν σχεδιαστεί από επαγγελματίες της κοινότητας Yachting και αποτελούν το ελάχιστο επίπεδο φιλοξενίας και εξυπηρέτησης που απαιτείται για την εκπαίδευση όσων εργάζονται στα εσωτερικά τμήματα των SuperYacht.

Yacht Steward
[Θαλαμηπόλος Σκαφών Αναψυχής]

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης Θαλαμηπόλων Σκαφών Αναψυχής που παρέχεται στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο έχει σχεδιαστεί με σκοπό την ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων των νεοεισερχομένων ή/και ήδη εργαζομένων θαλαμηπόλων στον ιδιαίτερα απαιτητικό, ως προς το υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών, κλάδο του yachting.

Οι εκπαιδευόμενοι θα αποκτήσουν γνώσεις και πρακτικές δεξιότητες στις τρεις βασικές θεματικές κατηγορίες που αφορούν στην ορθή άσκηση των καθηκόντων τους, και οι οποίες περιλαμβάνουν:

  • διαχείριση θεμάτων υγείας και ασφάλειας επί πλοίου
  • χειρισμούς για την προστασία της ασφάλειας τροφίμων
  • μεθοδολογία παροχής υψηλής ποιότητας υπηρεσιών

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι εκπαιδευόμενοι θα είναι σε θέση να λειτουργούν αποτελεσματικά σε ένα διαπολιτισμικό περιβάλλον έχοντας γνώση των αρχών που το διέπουν και να προσφέρουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους πελάτες ιδιαίτερων απαιτήσεων των Σκαφών Αναψυχής.

Για την ολοκληρωμένη υποστήριξη της εκπαίδευσης των Θαλαμηπόλων Σκαφών Αναψυχής, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο έχει διαμορφώσει ειδικό Hospitality Centre, το οποίο περιλαμβάνει Προσομοιωτή Δωματίου, Προσομοιωτή Μπαρ, Εγκαταστάσεις Κουζίνας και Περιβάλλον Προσομοίωσης Σέρβις (Fine Dining).

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ: 3 μήνες

G.U.E.S.T. 1
[Πρόγραμμα G.U.E.S.T. 1]

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης G.U.E.S.T. 1 στοχεύει στη δημιουργία ολοκληρωμένων επαγγελματιών θαλαμηπόλων, που θα είναι σε θέση να προσφέρουν υπηρεσίες 7* στο ιδιαίτερα απαιτητικό περιβάλλον των Σκαφών Αναψυχής. Η υλοποίηση του προγράμματος ελέγχεται από την IAMI, την πλέον σημαντική διεθνή ένωση ιδρυμάτων που σχετίζονται με τη ναυτική εκπαίδευση σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι εκπαιδευόμενοι θα αποκτήσουν γνώσεις και πρακτικές δεξιότητες στις τρεις βασικές θεματικές κατηγορίες που αφορούν στην ορθή άσκηση των καθηκόντων τους, και οι οποίες περιλαμβάνουν:

  • διαχείριση εσωτερικού χώρου σε σκάφη αναψυχής
  • υπηρεσίες επισιτισμού σε σκάφη αναψυχής
  • οινολογία & ανάμιξη ποτών.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι εκπαιδευόμενοι θα είναι σε θέση να κατανοήσουν τις βασικές αρχές που διέπουν την προσφορά υπηρεσιών υψηλών απαιτήσεων στον ιδιαίτερο κλάδο των Σκαφών Αναψυχής, να αντιλαμβάνονται την αλυσίδα διοίκησης και την εθιμοτυπία συνάντησης και αλληλεπίδρασης με επισκέπτες από διαφορετικούς πολιτισμούς και περιοχές του κόσμου, να εφαρμόσουν σωστούς χειρισμούς για την προστασία της ασφάλειας των τροφίμων, μεθόδους σωστού σερβιρίσματος και αρχές ορθής οροφοκομίας.

Για την υλοποίηση του προγράμματος εκπαίδευσης G.U.E.S.T. 1, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο έχει διαμορφώσει ειδικό Hospitality Centre, το οποίο περιλαμβάνει Προσομοιωτή Δωματίου, Προσομοιωτή Μπαρ, Εγκαταστάσεις Κουζίνας και Περιβάλλον Προσομοίωσης Σέρβις (Fine Dining).

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ: 1 εβδομάδα

Yacht Chef
[Αρχιμάγειρας Σκαφών Αναψυχής]

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης Αρχιμαγείρων Σκαφών Αναψυχής στοχεύει στην ανάπτυξη των γνώσεων και δεξιοτήτων που απαιτούνται για την αποτελεσματική και δημιουργική άσκηση της μαγειρικής τέχνης στον περιορισμένο χώρο του σκάφους αναψυχής. Η κατανόηση των αρχών υγείας και ασφάλειας στους εσωτερικούς χώρους ενός σκάφους, των αρχών φιλοξενίας, της σημασίας της επικοινωνίας και της αλληλεπίδρασης στο πλαίσιο της ιεραρχίας ενός σκάφους αναψυχής που θα αποκτήσουν οι εκπαιδευόμενοι θα τους βοηθήσει να αντιληφθούν σφαιρικά και ολοκληρωμένα τον πολύπλοκο κλάδο του Yachting, έτσι ώστε να είναι προετοιμασμένοι και κατάλληλα εφοδιασμένοι για να προσφέρουν υψηλό επίπεδο υπηρεσιών στο σκάφος αναψυχής.

Οι εκπαιδευόμενοι θα αποκτήσουν γνώσεις και πρακτικές δεξιότητες στις τρεις βασικές θεματικές κατηγορίες που αφορούν στην ορθή άσκηση των καθηκόντων τους και οι οποίες περιλαμβάνουν:

  • διαχείριση υψηλής εστίασης σε σκάφος αναψυχής
  • διαχείριση εξατομικευμένου μενού και επιλογών εστίασης
  • διαχείριση χρόνου, πρώτων υλών και αποθηκευτικών χώρων σε σκάφος αναψυχής.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι εκπαιδευόμενοι θα είναι σε θέση να λειτουργήσουν με επαγγελματισμό και αποτελεσματικότητα στο χώρο του σκάφους αναψυχής, να προσφέρουν υψηλό επίπεδο υπηρεσιών ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες των φιλοξενουμένων (πχ, διαφορετικές εθνικές κουζίνες), να είναι δημιουργικοί, καθώς και να εφαρμόζουν σωστούς χειρισμούς για την παρασκευή και συντήρηση των τροφίμων.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ: 3 μήνες

 

Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά