Φοιτητές του California State University Maritime Academy στη Ναυτική Ακαδημία του Μητροπολιτικού

Φοιτητές του California State University Maritime Academy στη Ναυτική Ακαδημία του Μητροπολιτικού 326 183 maritimeacademy.mitropolitiko.edu.gr

Στο πλαίσιο της διαπολιτισμικής σύνδεσης των φοιτητών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου με φοιτητές εκπαιδευτικών ιδρυμάτων άλλων χωρών, η Ναυτική Ακαδημία του Μητροπολιτικού Κολλεγίου υποδέχτηκε 18 φοιτητές από το California State University Maritime Academy (Cal Maritime), μία από τις 7 Ναυτικές Ακαδημίες των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, οι φοιτητές, συνοδευόμενοι από δύο καθηγήτριες τους, έγιναν δεκτοί από μέλη της Διοικητικής και Ακαδημαϊκής ομάδας της Σχολής Ναυτιλίας του Κολλεγίου, ξεναγήθηκαν στην υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του νέου κτιρίου στον Πειραιά και παρακολουθήσαν διάλεξη από την Δρ. Εύη Πλωμαρίτου, καθηγήτρια του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, με θέμα τα βήματα για την έναρξη μιας επιτυχούς σταδιοδρομίας στη ναυτιλία.

Επιπλέον, οι φοιτητές του Cal Maritime είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με φοιτητές και καθηγητές της Ναυτικής Ακαδημίας και της Σχολής Ναυτιλίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου με σκοπό να συζητήσουν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και μελλοντικά σχέδια. Η επίσκεψη, η οποία ολοκληρώθηκε με μεγάλο ενθουσιασμό και από τις δύο πλευρές, πραγματοποιήθηκε με στόχο να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο ιδρυμάτων προς αμοιβαία ωφέλεια των φοιτητών.