Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο στο 5ο Posidonia Sea Tourism Forum

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο στο 5ο Posidonia Sea Tourism Forum 714 615 maritimeacademy.mitropolitiko.edu.gr

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο συμμετέχει στο Διεθνές Συνέδριο & Έκθεση «Posidonia Sea Tourism Forum 2019», μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις της διεθνούς βιομηχανίας κρουαζιέρας, η οποία, φέτος, λαμβάνει χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχείου Domotel Kastri με θέμα τις νέες ευκαιρίες για τον θαλάσσιο τουρισμό στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Στο περίπτερο του Μητροπολιτικού Κολλεγίου οι συμμετέχοντες και επισκέπτες του συνεδρίου λαμβάνουν αναλυτική ενημέρωση για τα προγράμματα Ναυτικών και Ναυτιλιακών σπουδών που προσφέρει το Μητροπολιτικό Κολλέγιο (Maritime Business, Shipping & Port Management, Πλοίαρχοι-Μηχανικοί Εμπορικού Ναυτικού, Yacht & Superyacht προγράμματα σπουδών) σε συνεργασία με το Βρετανικό Solent University και τη Warsash Maritime Academy του Solent University.

Επιπλέον, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο υποστηρίζει ως Χορηγός την παράλληλη εκδήλωση YES to Sea Tourism 2019 ενώ στις ομιλίες του Forum συμμετέχουν δύο συνεργάτες του Κολλεγίου: Ο κ. Αλέξανδρος Σερρέμελης, καθηγητής στη Σχολή Ναυτιλίας του Κολλεγίου, είναι ένας από τους ομιλητές της παρουσίασης των αποτελεσμάτων της έρευνας YES to Sea Tourism Survey ενώ η κα. Βίκυ Αποστολοπούλου, Business Development Executive της Ναυτικής Ακαδημίας του Κολλεγίου, θα παρουσιάσει τα μεταπτυχιακά ναυτιλιακά προγράμματα σπουδών του Κολλεγίου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, εκπρόσωποι από τις κορυφαίες εταιρείες του κλάδου έρχονται σε επαφή, ενημερώνονται για τις παγκόσμιες τάσεις για νέα λιμάνια προσέγγισης, συζητούν για νέες προκλήσεις όπως τη διαχείριση του συνωστισμού και την αειφόρο ανάπτυξη των προορισμών, καθώς και τις νέες ευκαιρίες. Καθώς παρατηρείται ραγδαία ανάπτυξη της βιομηχανίας κρουαζιέρας στην Ευρώπη και αυξημένη ζήτηση για τους προορισμούς της Ανατολικής Μεσογείου, που αποτυπώνεται και στον σχεδιασμό δρομολογίων για το 2019 και μετά (σύμφωνα με τους διοργανωτές του Posidonia Forum η χώρα μας να αναμένει αύξηση 7,5% σε προσεγγίσεις κρουαζιεροπλοίων), το Posidonia Forum 2019 έχει ως στόχο να αναδείξει τις νέες προοπτικές για την ανάπτυξη της Ανατολικής Μεσογείου, έναν από τους ιστορικά πιο ελκυστικούς και προσοδοφόρους προορισμούς κρουαζιέρας.