Ναυτική ακαδημία mitropolitiko.edu.gr

Διάλεξη για τις σύγχρονες μορφές πειρατείας από τον Chief Commercial Officer, Diaplous Group, Μανιάτη Δημήτριο

Διάλεξη για τις σύγχρονες μορφές πειρατείας από τον Chief Commercial Officer, Diaplous Group, Μανιάτη Δημήτριο 1024 649 maritimeacademy.mitropolitiko.edu.gr

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης των γνώσεων των φοιτητών με διαλέξεις από καταξιωμένους επαγγελματίες του κλάδου τους, η Σχολή Ναυτιλίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου φιλοξένησε διάλεξη με καλεσμένο εισηγητή τον Chief Commercial Officer της Diaplous Group, κ. Μανιάτη Δημήτριο.

Η διάλεξη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος Ship Management & Operations και έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Campus Πειραιά. Ο κ. Μανιάτης ανέπτυξε το θέμα ‘Security Management in Shipping’ έχοντας ως σημείο αναφοράς, τα πρόσφατα κρούσματα πειρατείας σε ελληνικά πλοία, στη Δυτική Αφρική. Οι φοιτητές του προγραμμάτων σπουδών Ναυτιλίας είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τις σύγχρονες μορφές πειρατείας, καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισής της σύμφωνα με τα μέσα που διαθέτουν οι ναυτιλιακές εταιρίες και τα πλοία.

Υπενθυμίζουμε ότι το Μητροπολιτικό Κολλέγιο διοργανώνει, συστηματικά, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, συμπληρωματικά σεμινάρια και διαλέξεις με εισηγητές διακεκριμένους εκπροσώπους του κάθε κλάδου. Στόχος αυτής της ενέργειας είναι η ενημέρωση των φοιτητών για τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις του κλάδου τους, η ενίσχυση των γνώσεων και των δεξιοτήτων τους, καθώς και η επαφή με νέα ερεθίσματα και επαγγελματίες που αφενός, διευρύνουν τον τρόπο σκέψης τους και, αφετέρου, συμβάλλουν στην ανάπτυξη ενός δικτύου επαφών.

Δείτε εδώ περισσότερες φωτογραφίες από την επίσκεψη και διάλεξη του κ. Μανιάτη στο Campus Πειραιά: