Ναυτική ακαδημία mitropolitiko.edu.gr

Διάλεξη από τον Αντώνη Τρακάκη στο πλαίσιο του θεσμού Shipping Leaders in Residence

Διάλεξη από τον Αντώνη Τρακάκη στο πλαίσιο του θεσμού Shipping Leaders in Residence 1024 681 maritimeacademy.mitropolitiko.edu.gr

Φοιτητές της Σχολής Ναυτιλίας και της Ναυτικής Ακαδημίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, καθώς και νέοι επαγγελματίες στον κλάδο της Ναυτιλίας συγκεντρώθηκαν στο αμφιθέατρο του Campus Πειραιά για να παρακολουθήσουν τη διάλεξη του κ. Τρακάκη Αντώνη, Technical Manager στην ARISTA Shipping, με θέμα “Project Forward and the Getting to Zero Coalition”.

Στη διάρκεια της διάλεξής του, ο κ. Τρακάκης επικεντρώθηκε στα πλοία της πρωτοβουλίας “Project Forward” της Arista Shipping. Πρόκειται για πλοία που καθιστούν δυνατή την εφαρμογή του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) ως ναυτιλιακό καύσιμο με στόχο τη μείωση κατά 40% της εκπομπής άνθρακα, αλλά και εξοικονόμησης κατά 50% του κόστους καυσίμου, όπως προβλέπεται από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (IMO).

Υπενθυμίζουμε ότι στο πλαίσιο του θεσμού Shipping Leaders in Residence το Μητροπολιτικό Κολλέγιο φιλοξενεί, καθ’ όλη τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους, διακεκριμένους εκπρόσωπους και προσωπικότητες με ισχύ από τον κλάδο της Ναυτιλίας, οι οποίοι παρουσιάζουν ένα θέμα σχετικό με την ναυτιλιακή βιομηχανία και τη ναυτική πραγματικότητα ενημερώνοντας παράλληλα τους φοιτητές για τις τελευταίες εξελίξεις, τάσεις και προκλήσεις στον κλάδο παγκοσμίως.

Δείτε εδώ φωτογραφίες από τη διάλεξη του κ. Τρακάκη στο Campus Πειραιά: