Η Ναυτική Ακαδημία του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Χρυσός Χορηγός στο 5ο Maritime Education Forum

Η Ναυτική Ακαδημία του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Χρυσός Χορηγός στο 5ο Maritime Education Forum 1200 720 maritimeacademy.mitropolitiko.edu.gr

Συμμετέχοντας στις μεγάλες και επιδραστικές διοργανώσεις του κλάδου της ναυτιλίας, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και η Ναυτική Ακαδημία του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στηρίζουν ως Χρυσός Χορηγός το 5ο Maritime Education Forum. 

Το φετινό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στo πλαίσιο των συνεδριακών εκδηλώσεων που διοργανώνει διεθνώς το Ινστιτούτο Ναυτιλιακής & Οικονομικής Στρατηγικής IMES. Συνδιοργανωτής του Συνεδρίου είναι η εταιρία CareerStream.

Το 5ο Maritime Education Forum θα λάβει χώρα την Τρίτη 04/10/2022, στο Πολεμικό Μουσείο στην Αθήνα και αναμένεται να υποδεχτεί περισσότερους από 600 συνέδρους. Με κεντρικό θέμα τη Ναυτιλιακή Εκπαίδευση και Απασχόληση, το 5ο Ναυτιλιακό Συνέδριο θα εστιάσει στα διεθνή επαγγελματικά κριτήρια όπως έχουν διαμορφωθεί στη σύγχρονη εποχή, καθώς και τον ρόλο των Πανεπιστημίων και των ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στην εκπαίδευση και ολοκληρωμένη προετοιμασία των υποψήφιων μελλοντικών στελεχών.

Το Συνέδριο θα φιλοξενήσει συζητήσεις από έμπειρους επαγγελματίες τόσο από τον κλάδο της ναυτιλίας (διοικητικά στελέχη, στελέχη εφοδιαστικής αλυσίδας και διεθνών μεταφορών κ.α.), όσο και από αυτόν της ναυτικής εκπαίδευσης (σύμβουλοι εκπαίδευσης και ακαδημαϊκοί εκπρόσωποι εκπαιδευτικών ιδρυμάτων). Ανάμεσα στους ομιλητές των πάνελ του Συνεδρίου θα είναι και η Αποστολοπούλου Βίκυ, Βusiness Development Executive της Ναυτικής Ακαδημίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

Η κα Αποστολοπούλου θα μιλήσει στο 1ο πάνελ με θέμα “The Role of Shipping Studies in career path” (Ο ρόλος των ναυτιλιακών σπουδών στην επαγγελματική πορεία), το οποίο θα ξεκινήσει στις 11:00, με διάρκεια μια ώρα.

Λίγα λόγια για τη Ναυτική Ακαδημία του Μητροπολιτικού Κολλεγίου:

Διαθέτοντας από τα μεγαλύτερα κέντρα Ναυτιλιακής Εκπαίδευσης στη Νότια Ευρώπη, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο προσφέρει την πιο ολοκληρωμένη πρόταση Ναυτιλιακών Σπουδών στην Ελλάδα. Τα προγράμματα σπουδών της Σχολής Ναυτιλίας και της Ναυτικής Ακαδημίας παρέχονται σε συνεργασία με το Solent University (Southampton), παγκόσμιο ηγέτη στις σπουδές ναυτιλίας, και συγκαταλέγονται μεταξύ των κορυφαίων προγραμμάτων ναυτιλιακής εκπαίδευσης στον κόσμο.

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι ο μοναδικός πάροχος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα που φέρει τόσο εξέχουσες πιστοποιήσεις ποιότητας στις σπουδές ναυτιλίας. Είναι ταυτόχρονα διαπιστευμένο από τους δύο πιο διακεκριμένους επαγγελματικούς συλλόγους του κλάδου παγκοσμίως: το Institute of Chartered Shipbrokers (ICS) και το Chartered Institute of Logistics and Transport (CILT). Επιπλέον, η Σχολή Ναυτιλίας είναι άνευ όρων πιστοποιημένη ως Maritime Training Provider από τον κορυφαίο νηογνώμονα παγκοσμίως DNV-GL, καθώς και από την Ακτοφυλακή του Ηνωμένου Βασιλείου-MCA. Παράλληλα, είναι Μέλος στις, διεθνώς, μεγαλύτερες ναυτιλιακές ενώσεις: INTERCARGO, IMarEST, IAMI, BIMCO, INTERTANCO και HΕLMEPA.