Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Χορηγός στο Career 4 Sea Virtual Forum 2021

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Χορηγός στο Career 4 Sea Virtual Forum 2021 1200 720 maritimeacademy.mitropolitiko.edu.gr

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο στήριξε ως Χορηγός το CAREER4SEA Virtual Forum 2021 και, παράλληλα, συμμετείχε στη Συνεδρία με θέμα “The perfect applicant”.

Στηρίζοντας σταθερά τα πιο σημαντικά γεγονότα του κλάδου της Ναυτιλίας, η Ναυτική Ακαδημία του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα Ναυτιλιακής και Ναυτικής εκπαίδευσης της Ν.Ευρώπης, συμμετείχαν στο CAREER4SEA Virtual Forum 2021.

Για 2η συνεχή χρονιά, το Career4Sea Forum πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά. Τα πάνελ της φετινής διοργάνωσης εστίασαν στις δεξιότητες που χρειάζεται πλέον να διαθέτει το ανθρώπινο δυναμικό στη Ναυτιλία και τις δυνατότητες αξιοποίησής του μέσω της επένδυσης στην ανάπτυξη των κατάλληλων δεξιοτήτων.

Με τη διαδικασία του ψηφιακού μετασχηματισμού να βρίσκεται εν εξελίξει, ο ναυτιλιακός κλάδος έρχεται αντιμέτωπος με νέες προκλήσεις οι οποίες απαιτούν άρτια εκπαιδευμένα στελέχη, με διεπιστημονική προσέγγιση, καθώς και μια στρατηγική για την προσέλκυση νέων ταλέντων που είναι σε θέση να συμβαδίσουν με την τεχνολογία, να προσαρμοστούν στις αλλαγές και να ανταποκριθούν στις αυξανόμενες απαιτήσεις των αυστηρότερων κανονισμών.

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο εκπροσώπησε η Business Development Executive της Σχολής Ναυτιλίας και της Ναυτικής Ακαδημίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, κα Βίκυ Αποστολοπούλου, που ήταν ανάμεσα στους εκλεκτούς ομιλητές του Συνεδρίου.

Συγκεκριμένα, η κα Αποστολοπούλου συμμετείχε στο 2ο πάνελ ομιλητών του Συνεδρίου, με τίτλο “The perfect applicant”. Το 2ο πάνελ εστίασε στα χαρακτηριστικά του ιδανικού υποψήφιου για τη ναυτιλιακή βιομηχανία, τονίζοντας τη σημασία των soft skills (διαπροσωπικές δεξιότητες). «Είναι αυτές που επηρεάζουν στον μεγαλύτερο βαθμό τον τρόπο που κάποιος εργάζεται και αλληλεπιδρά με τους άλλους. Μπορεί να είναι δύσκολο να αποκτηθούν και να αναπτυχθούν, καθότι χρειάζονται χρόνο και εξάσκηση, αλλά με την κατάλληλη καθοδήγηση, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι εντυπωσιακά».

Επιπλέον, οι συνομιλούντες τόνισαν τη δυσκολία της online εκπαίδευσης, αναγνωρίζοντας ότι όσο πιο τεχνικό είναι το μάθημα, τόσο πιο δύσκολη γίνεται η διαδικασία της εξ αποστάσεως μετάδοσης της γνώσης. Ωστόσο, συμφώνησαν ότι όσο πιο γρήγορα προσαρμοστεί ο κλάδος της ναυτιλιακής εκπαίδευσης σε διαδικτυακά συστήματα, τόσο το καλύτερο, με την προϋπόθεση να βρεθούν τρόποι να εξασφαλιστεί η δέσμευση και το κίνητρο.

Κλείνοντας τη συζήτηση, οι ομιλητές του 2ου πάνελ συμφώνησαν στο γεγονός ότι ο κλάδος της Ναυτιλίας διαθέτει πολλούς τομείς και προσφέρει πληθώρα επιλογών σταδιοδρομίας με συναρπαστικές δυνατότητες εξέλιξης. Προϋπόθεση για να ακολουθήσει ένας νέος επαγγελματίας είναι να μπορεί να δεχτεί τη διαφορετικότητα και να είναι έτοιμος να επενδύσει στη γνώση και την αυτοανάπτυξη.

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συζήτηση του 2ου Πάνελ (ξεκινάει στο 01:34:00),
καθώς και ολόκληρο το Career4Sea Virtual Forum 2021 στο παρακάτω video.