Ναυτική ακαδημία mitropolitiko.edu.gr

To Μητροπολιτικό Κολλέγιο Χορηγός στo YES to Shipping Forum 2020

To Μητροπολιτικό Κολλέγιο Χορηγός στo YES to Shipping Forum 2020 400 240 maritimeacademy.mitropolitiko.edu.gr

To Μητροπολιτικό Κολλέγιο έδωσε το ηχηρό παρών στο YES to Shipping Forum 2020, μια διοργάνωση που έχει στόχο να μεταφέρει τη ρεαλιστική εικόνα του κλάδου της Ναυτιλίας σε νέους επαγγελματίες, φέρνοντας τους σε επαφή υψηλόβαθμα στελέχη. Στηρίζοντας την νεανική επιχειρηματικότητα, και κατ’επέκταση τις δράσεις και πρωτοβουλίες που προωθούν τη νέα γενιά του κλάδου της Ναυτιλίας, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο ένας από τους Χορηγούς της διοργάνωσης που φέτος πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά. Παράλληλα, ανάμεσα στους ομιλητές της εκδήλωσης-συζήτησης ήταν και ο Capt. Γιώργος Τσουρής, Καθηγητής Ναυτικής Ακαδημίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου με πολυετή εμπειρία τόσο εν πλω, όσο και σε διοικητικές θέσεις στον κλάδο της Ναυτιλίας.

Το ‘YES to Shipping Forum 2020″ πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Posidonia Web Forums Week και είχε τη μορφή συζήτησης μεταξύ στελεχών της ναυτιλιακής βιομηχανίας και εκπροσώπων της νέας γενιάς. Με θέμα «Η νέα γενιά της Ναυτιλίας σε ανοιχτό διάλογο με εκπροσώπους του Ελληνικού Ναυτιλιακού Cluster», υψηλόβαθμα στελέχη από όλο το φάσμα του Ελληνικού Ναυτιλιακού Cluster (πλοιοκτήτριες, διαχειρίστριες Εταιρίες, Εταιρείες Παροχής Ναυτιλιακών Υπηρεσιών, Σημαίες, Νηογνώμονες, Κατασκευαστικές Εταιρίες, Τεχνικές Εταιρίες, Πανεπιστήμια και Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, κτλ.) άνοιξαν έναν ωφέλιμο διάλογο και απάντησαν live σε ερωτήσεις φοιτητών, αποφοίτων, σπουδαστών ΑΕΝ και νέων που τώρα ξεκινούν την καριέρα τους στη Ναυτιλία, σχετικά με τις ευκαιρίες που αυτή παρέχει.

Ακόμα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της έρευνας του YES FORUM αναφορικά με την άποψη των νέων για τις απαιτήσεις της ναυτιλιακής αγοράς και τις προσδοκίες των Ναυτιλιακών Εταιριών από εκείνους.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό προς τους καλεσμένους οι αξιότιμοι κ.κ.: ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κος Μαργαρίτης Σχοινάς, ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως και ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κος Ιωάννης Πλακιωτάκης.