Ναυτική ακαδημία mitropolitiko.edu.gr

To Μητροπολιτικό Κολλέγιο Χορηγός στα Βραβεία SAFETY4SEA 2020

To Μητροπολιτικό Κολλέγιο Χορηγός στα Βραβεία SAFETY4SEA 2020 543 302 maritimeacademy.mitropolitiko.edu.gr

To Μητροπολιτικό Κολλέγιο, στηρίζοντας την Ναυτιλία και τις δράσεις που προάγουν τη βιωσιμότητα στον κλάδο, είχε την τιμή να συμμετάσχει στα SAFETY4SEA 2020 Awards ως Χορηγός της κατηγορίας SAFETY4SEA Training Award.

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, η φετινή τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε εξ’ ολοκλήρου διαδικτυακά.

Το βραβείο SAFETY4SEA Training Award 2020 απονεμήθηκε από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο στην εταιρία Kongsberg Digital για τη δημιουργία του προσομοιωτή K-Sim Fishery. Πρόκειται για μια εταιρία ανάπτυξης λογισμικών που έχει την έδρα της στη Νορβηγία. Πρόσφατα, κατάφερε να αναπτύξει μια τεχνολογία που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της αλιευτικής βιομηχανίας και την ίδια στιγμή υπακούει στις απαιτήσεις της Διεθνούς Σύμβασης για τα Πρότυπα Εκπαίδευσης, Πιστοποίησης και Τήρησης Φυλακών (STCW), τα πρότυπα πιστοποίησης του νηογνώμονα DNV-GL και τον στόχο βιωσιμότητας με αριθμό 14 του ΟΗΕ.

Την απονομή του Βραβείου έκανε ο κ. Ρωμανός Ροδόπουλος, Επικεφαλής της Ναυτικής Ακαδημίας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μητροπολιτικού Κολλεγίου. Ο κ. Ροδόπουλος, τονίζοντας το όραμα της Ναυτικής Ακαδημίας για τη χρήση λογισμικών τελευταίας τεχνολογίας στην εκπαίδευση, παρέδωσε το βραβείο και έδωσε θερμά «συγχαρητήρια» στους νικητές για τη συμβολή τους στην ψηφιακή ανάπτυξη της ναυτικής εκπαίδευσης. “Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η χώρα μας θα μπορούσε να παίξει θεμελιώδη ρόλο στη ναυτική εκπαίδευση σε διεθνές επίπεδο, αναπτύσσοντας ένα εκπαιδευτικό σύστημα ναυτικής εκπαίδευσης που θα υποδέχεται φοιτητές από όλο τον κόσμο. Προς αυτήν την κατεύθυνση, η χρήση λογισμικού τελευταίας τεχνολογίας και οι ψηφιακές λύσεις στην εκπαιδευτική διαδικασία αποτελούν έναν αδιαμφισβήτητο σύμμαχο”, είπε στη δήλωσή του ως Χορηγός της κατηγορίας του Βραβείου.

Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε ότι στα περσινά SAFETY4SEA Αwards, το βραβείο SAFETY4SEA Training Award 2019 είχε λάβει η Ναυτική Ακαδημία του Μητροπολιτικού Κολλεγίου για την υψηλή ποιότητα εκπαίδευσης στα προγράμματα σπουδών που προσφέρει σε αποκλειστική συνεργασία με την παγκοσμίου φήμης Warsash School of Maritime Science and Engineering του Πανεπιστημίου Solent στο Southampton.

Ο θεσμός των SAFETY4SEA Αwards πραγματοποιείται ετησίως με σκοπό να επιβραβεύσει εταιρίες και εκπροσώπους του ναυτιλιακού κλάδου που ξεχωρίζουν για τις πρακτικές τους στις εξής κατηγορίες: Αριστεία, Βιωσιμότητα, Εκπαίδευση ,Τεχνολογία, Πρωτοβουλία, Προσωπικότητα και Ηγετική Ικανότητα.