Ο θεσμός “Yachting Talks” του Μητροπολιτικού Κολλεγίου συνεχίζεται δυναμικά με τα μεγαλύτερα ονόματα του κλάδου

Ο θεσμός “Yachting Talks” του Μητροπολιτικού Κολλεγίου συνεχίζεται δυναμικά με τα μεγαλύτερα ονόματα του κλάδου 900 599 maritimeacademy.mitropolitiko.edu.gr

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δεύτερη στρογγυλή τράπεζα του νεοσύστατου θεσμού Yachting Talks που διοργανώνει η Ακαδημία Superyacht του Μητροπολιτικού Κολλεγίου. Για τη δεύτερη συνάντηση, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο φιλοξένησε στο Campus Πειραιά, τον Πρόεδρο του Greek Yachting Association και CEO της Αtalanta Golden Yachts, κ. Μιχάλη Σκουλικίδη, τον Πρόεδρο της Greek Marinas Association (Ένωση Μαρίνων Ελλάδος)/Managing Director Flisvos Marina SA κ. Σταύρο Κατσικάδη και τον CEO της Parcifal Yachting, κ. Νικόλα Χυδήρογλου .

Στη συζήτηση συμμετείχε ο Σύμβουλος Διοίκησης του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, κ. Ρωμανός Ροδόπουλος και η Business Development Executive της Σχολής Ναυτιλίας, κα Βίκυ Αποστολοπούλου ενώ τον συντονισμό ανέλαβε ο Σύμβουλος Ανάπτυξης της Ακαδημίας Superyacht, Καπετάνιος Γιώργος Παρίσης.

Η συζήτηση είχε ως κεντρικό θέμα “Chartering in Greece – East Med & the Role of Well-Trained Crew”. Με αφετηρία συζήτησης την κατάσταση της ναυλαγοράς σκαφών αναψυχής στην Ελλάδα, οι συμμετέχοντες αντάλλαξαν απόψεις για το μέλλον των superyachts στην Ελλάδα και για τη συμβολή των ελληνικών μαρίνων σε αυτό. Στο δεύτερο μέρος η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ανάγκη εκπαίδευσης των πληρωμάτων στα superyachts και στη σημασία της στελέχωσης του χώρου με πιστοποιημένους επαγγελματίες.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι ο θεσμός Yachting Talks φιλοξενεί και δίνει την ευκαιρία σε εξέχουσες προσωπικότητες του κλάδου του Yachting να αναπτύξουν τις απόψεις τους σχετικά με τις σύγχρονες τάσεις, εξελίξεις και προοπτικές στο χώρο με στόχο να αναδειχθούν τρέχοντα θέματα που αφορούν σε έναν από τους πλέον δυναμικά αναπτυσσόμενους τομείς της Nαυτιλίας.

Δείτε εδώ φωτογραφίες από την 2η στρογγυλή τράπεζα του θεσμού Yachting Talks:

Λίγα λόγια για τη Ναυτική Ακαδημία & τη Superyacht Academy του Μητροπολιτικού Κολλεγίου:

Η Ναυτική Ακαδημία του Μητροπολιτικού Κολλεγίου – σε συνεργασία με την παγκοσμίου φήμης Warsash School of Maritime Science & Engineering του Solent University στο Southampton – αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα Ναυτιλιακής & Ναυτικής Εκπαίδευσης στη Ν. Ευρώπη. Με έδρα της το υπερσύγχρονο campus 3,500m² του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στην καρδιά του Πειραιά, παρέχει προγράμματα σπουδών διεθνών προδιαγραφών καλύπτοντας όλο το εύρος της Ναυτικής [Πλοίαρχοι & Μηχανικοί Εμπορικού Ναυτικού] και Ναυτιλιακής εκπαίδευσης [bachelors & masters σε Maritime Business, Maritime Law, Shipping & Port Management, Maritime Transport & International Logistics]. Eπιπλέον, η Superyacht Academy του Μητροπολιτικού Κολλεγίου προσφέρει υψηλής ποιότητας προγράμματα εκπαίδευσης αξιωματικών και πληρωμάτων σκαφών αναψυχής, σε συνεργασία με τη Warsash Superyacht Academy (τμήμα του Solent University, Southampton), τη Βρετανική Ακτοφυλακή (MCA), τη Royal Yachting Association (RYA) και την International Association of Maritime Institutions (IAMI).

Επιπρόσθετα, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο έχει αναγνωριστεί ως κέντρο εκπαίδευσης από την RΥΑ και προσφέρει τα προγράµµατα ναυτικής εκπαίδευσης του παγκοσµίως αναγνωρισµένου οργανισµού, τα οποία καλύπτουν όλες τις πτυχές ασφαλούς χειρισµού και πλοήγησης σκαφών αναψυχής. Βασικός στόχος όλων των προγραμμάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης στον κλάδο του Yachting είναι να παρέχουν στους συμμετέχοντες προηγμένες γνώσεις και δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να επιτύχουν σε μια εξαιρετικά απαιτητική και ανταγωνιστική βιομηχανία.