Επίσκεψη των φοιτητών του Τμήματος Εμποροπλοιάρχων του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο πλωτό μουσείο HELLAS LIBERTY

Επίσκεψη των φοιτητών του Τμήματος Εμποροπλοιάρχων του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο πλωτό μουσείο HELLAS LIBERTY 1200 720 maritimeacademy.mitropolitiko.edu.gr

Οι φοιτητές του προγράμματος σπουδών Εμποροπλοιάρχων της Ναυτικής Ακαδημίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου παρακολούθησαν ξενάγηση και παρουσίαση.

Οι φοιτητές του προγράμματος σπουδών Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού (Εμποροπλοιάρχων), που προσφέρει η Ναυτική Ακαδημία του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, επισκέφτηκαν το πλωτό μουσείο HELLAS LIBERTY, το οποίο είναι ελλιμενισμένο στο κεντρικό λιμάνι του Πειραιά. Πρόκειται για πρώην πολεμικό πλοίο, το οποίο -πλέον- είναι ανοιχτό στο κοινό ως χώρος μνήμης και ιστορίας.

 Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος σπουδών BSc (Hons) Marine Operations Management το οποίο προσφέρεται στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, σε συνεργασία με το Solent University, και είχε αμιγώς εκπαιδευτικό χαρακτήρα. 

 Μέσω της επίσκεψης, οι φοιτητές της Ναυτικής Ακαδημίας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν έναν ιστορικό τύπο πλοίου με μεγάλη επιρροή στην ελληνική και παγκόσμια ναυτιλία, ενώ η διαδικασία της ξενάγησης τους έδωσε τη δυνατότητα να γνωρίσουν καλύτερα τόσο την έννοια του πλοίου, όσο και τους επιμέρους χώρους του και, με αυτόν τον τρόπο, να αποκτήσουν μια πρώτη επαφή με το αντικείμενο το οποίο διδάσκονται.

 Τους φοιτητές υποδέχτηκε και ξενάγησε στους χώρους του πλωτού μουσείου ο Cpt. Βαγγέλης Κούζιλος. Στο πλαίσιο της επίσκεψης,  πραγματοποιήθηκε ομιλία και παρουσίαση για την ιστορία του πλοίου και τη συμβολή των πλοίων Liberty στην ελληνική εμπορική ναυτιλία. 

 Επιπλέον, οι φοιτητές ενημερώθηκαν σχετικά με τις επαγγελματικές δυνατότητες που προσφέρει ο κλάδος των θαλάσσιων μεταφορών καθώς και τις επαγγελματικές προοπτικές που έχουν ως απόφοιτοι Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού. Τέλος, στην παρουσίαση, έγινε λόγος και για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, κάνοντας ειδική μνεία στον σκοπό και το έργο της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος -HΕLMEPA, εταιρικό μέλος της οποίας είναι η Σχολή Ναυτιλίας, καθώς και η Maritime & Superyacht Academy του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.  

 Λίγα λόγια για το Hellas Liberty
Το πλωτό μουσείο Hellas Liberty, αποτελεί ένα από τα 3 εναπομείναντα πλοία Liberty, το οποίο η κυβέρνηση των ΗΠΑ δέχθηκε χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες της πολιτείας και της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας να δωρίσει προς την Ελληνική κυβέρνηση το 2007. Το πλοίο έφθασε ρυμουλκούμενο εις τον Πειραιά τον Ιανουάριο του 2009 και περί τον Μάιο άρχισαν εργασίες αποκατάστασης εις την αρχική του μορφή, οι οποίες περατώθηκαν τον Ιούλιο του 2010.